Vse za dom

Pametna WiFi žarnica

Pametna žarnica
Avtor: Modra Hiška

V dobi mobilnih telefonov, tabličnih računalnikov in drugih pametnih naprav se vsakodnevno pojavljajo nove in nove. Pametne ure ves čas beležijo naš utrip in gibanje, štejejo naše korake in računajo porabo kalorij. Pametne televizije vedo, kaj bi najraje gledali zvečer, pametna pečica pa se vklopi na prednastavljen program in hrustljavo zapeče piščanca s prilogo.

Vse je pametno in sprašujemo se, ali nas sploh lahko še kaj preseneti. Ste že slišali za pametno WiFi žarnico? Ne? Pametna WiFi žarnica ali pametna sijalka je vsekakor nekaj, kar bi si verjetno želel marsikdo. Privita kot navadna nudi svetlobo, a ponuja tudi dodatno razkošje. Denimo, da ste v postelji, udobno zleknjeni pod debelo odejo, temperatura je ravno prava in niti na pamet vam ne pade, da bi vstali in šli ugasnit ali prižgat luč.

Upravljanje svetlobe s pametno napravo

S pametno WiFi žarnico vam tega ne bo več treba. Enostavno boste segli po svojem mobilnem telefonu, ki je povezan v WiFi omrežje, in s pomočjo namenske aplikacije ugasnili ali prižgali luč. Ni slabo, ne? Toda pametne žarnice nudijo še mnogo več. Na enak način, preko aplikacije na mobilnem telefonu, lahko svetlobo zatemnite in prihranite nekaj električne energije ter svojim očem omogočite počitek.

Ob uporabi namenske žarnice, ki to omogoča, lahko spremenite celo barvni odtenek svetlobe v prostoru. Morda ste v družbi in želite pričarati romantično vzdušje. Neopazno, z gibom prsta po zaslonu mobilnika spremenite belo svetlobo v bolj intimno barvo


Pametne žarnice se ponašajo tudi z dolgoživostjo. Nekateri proizvajalci garantirajo brezhibno delovanje celo do 10 in več let. Če preračunate vse stroške, ki jih imate z menjavo običajnih žarnic, boste hitro ugotovili, da zadeva konec koncev sploh ni tako hudo draga. Saj smo že omenili, da boste prihranili tudi pri porabi električne energije, kajne?

Aplikacije za upravljanje pametnih WiFi žarnic

Aplikacije, preko katerih boste upravljali s pametnimi žarnicami, so na voljo tako za platformo Android kot tudi za iOS, zato ni bojazni, da bi morali po menjavi žarnic menjavati še pametni mobilni telefon. Preko pametnih sistemov, kot sta Amazon Alexa ali Google Assistant, boste lahko z žarnicami upravljali celo preko zvočnih ukazov. Določeni modeli in aplikacije omogočajo tudi priljubljene nastavitve.

Samodejno prižiganje ob določeni uri, zatemnitev, prilagoditev vzdušja v prostoru s pomočjo barvnih odtenkov in podobno. Nekatere žarnice se lahko uporabijo celo kot WiFi dostopna točka za druge pametne naprave, ki potrebujejo povezljivost v to omrežje.

Pametna sijalka

Pametna žarnica omogoča mnogo različnih nastavitev.

Pametne WiFi žarnice oziroma sijalke se razlikujejo po ceni in raznovrstnosti uporabe. Osnovna pametna WiFi žarnica je na voljo že za okoli 20 € in nudi varčno uporabo in zatemnitev ter seveda vklop in izklop. Nekoliko dražji model vam bo poleg naštetega zagotovil še glasovno upravljanje in sofisticirano nastavitev bele svetlobe. Tisti najdražji modeli pa ponujajo še precej več. Nastavitev barvnih odtenkov, posnemanje naravnih vzorcev in podobno.

Preverite ponudbo na spletu in dvignite razsvetljavo svojih bivalnih prostorov na višji nivo.

O nas

Modra Hiška