Vse za dom

Kako si poenostaviti sesanje stanovanja?

Sesanje z baterijskim sesalnikom
Avtor: Modra Hiška

Le kdo ne pozna tistega občutka, ko se je potrebno lotiti pospravljanja stanovanja. Kamorkoli nese pogled, povsod nekaj prahu, kakšne drobtinice, lasje in podobno. Seveda je potrebno v roke vzeti sesalec in se z njim sprehoditi naokoli, pri tem pa vleči kabel in paziti, da se kam ne zatakne.

Žal pa se kabel sesalnika pogosto zatakne, kjerkoli je to le mogoče. Za nogo mize ali kavča, pod vrata in drugje. Ob tem je treba kabel tudi ves čas izklapljati in ga priklapljati v drugih prostorih. Kaj pa, če to ne bi bilo potrebno? Danes za precej udobnejše sesanje poskrbijo baterijski sesalniki.

Kdaj kupiti baterijski sesalnik?

Kot je to praksa pri vseh rečeh, imajo tudi baterijski sesalniki tako svoje prednosti kot tudi kakšno slabost. Vsekakor so zelo primerni za manjša stanovanja in površine, ki jih je potrebno večkrat sproti čistiti. Še posebej majhni otroci hitro kaj vržejo po tleh.

Baterijski sesalnik Dreame T20 Pro

Baterijski sesalnik Dreame T20 Pro — GoSport.si

Če vsakič znova iz omare vlačite klasičen sesalnik na kabel, potem veste, kako mučno zna biti to opravilo. Vlečenje kabla, vklapljanje, izklapljanje, pospravljanje itd. Baterijski sesalnik pa je na drugi strani ves čas v stanju pripravljenosti in ga samo vzamete v roko, posesate najnujnejše in ga postavite nazaj na polnilno postajo.

Na kaj morate biti pozorni pri nakupu?

Baterijski sesalniki imajo lahko tudi kakšen minus, a je tega moč izločiti, če se pred nakupom dobro pozanimate in tudi kasneje sesalnik uporabljate za to, za kar je v osnovi namenjen. Torej, za sesanje manjših površin, ki vam ne vzamejo prav veliko časa.

Baterijski sesalnik Deerma VC01

Baterijski sesalnik Deerma VC01 — GoSport.si

Moč takšnega sesalnika naj bo vsaj 300 W. Ker gre za novejšo tehnologijo, je dobro izbrati model, ki je nekoliko bolje opremljen in ima vgrajen indikator prikaza napolnjenosti baterije. Priporočljiva je tudi LED lučka, s pomočjo katere boste brez težav videli, kaj se nahaja pod pohištvom.

Lahki in okretni baterijski sesalniki

Sesanje z baterijskimi sesalniki je mnogo preprostejše od rokovanja s klasičnimi. Pa ne zgolj zaradi nerodnih kablov. Tudi vlačenje sesalnika za seboj utegne biti zoprno, najbolj pa tam, kjer je v prostoru veliko različnih kosov pohištva. Baterijske izvedbe so v tem primeru precej lažje in enostavneje prenosljive.

Baterijski sesalnik Dreame T10

Baterijski sesalnik Dreame T10 — GoSport.si

Svetujemo vam, da se odločite za pokončno verzijo baterijskega sesalnika, ki je preprost za uporabo in ga je hkrati precej lažje pospraviti v kot, omaro ali za vrata. Bodite pa previdni pri polnjenju baterije, saj si ne želite prijeti v roko sesalnika, ki ne bo zmogel opraviti svojega dela.

O nas

Modra Hiška