Vse za dom

Zakaj se odločiti za leseno hišo: 4 prednosti

Lesena hiša Lesoteka
Avtor: Modra Hiška

Les je lep! Gre za krilatico, ki se nam je vsem skupaj verjetno že dodobra vtisnila v spomin. In res je lep, a ne le to. Les pomirja, lepo diši in je sinonim za zdravo in ekološko naravnano gradnjo. Če si morda še pred leti nismo znali predstavljati lesene hiše drugače kot vikend, je danes temu povsem drugače.

Lesene hiše so postale zelo priljubljene, pa ne brez razloga. V njih se ljudje počutimo bolje, kvalitete samega lesa pa nadvse pozitivno vplivajo na kvaliteto našega bivanja. Dobesedno čutimo lahko, kako hiša z nami diha, na drugi strani pa nudi popolno zaščito in varnost. Oglejmo si štiri prednosti lesenih hiš.

1. Lesena hiša je zdravju prijazna

Hiša, zgrajena iz lesa, je zdravju izjemno prijazna. Ne le, da že sam vonj po lesu človeka pomirja in mu daje pozitivno energijo, les kot takšen ima tudi izjemne naravne sposobnosti, ki jih je enostavno potrebno ceniti. Znano je, da lesene hiše dihajo in na ta način tudi odlično uravnavajo vlago v prostoru.

Tipska masivna lesena hiša Arh Deko 135 (Lesoteka hiše)

Tipska masivna lesena hiša Arh Deko 135 (Lesoteka hiše)

Prav zato takšna hiša ni dom za plesni, ki v zidanih zgradbah uničujejo živce in zdravje marsikateremu prebivalcu. Ste vedeli, da je les antistatičen in kot takšen zelo primeren za gradnjo doma, ki bo prijazen tudi ljudem z različnimi alergijami? Res je, in pri tem se seznam pozitivnih lastnosti lesa še vsekakor ne konča.

2. Ekološka gradnja

Človek vse življenje na nek način posega v mater naravo in ji tako na veliko točkah precej škodi. A k sreči živimo v obdobju, ko smo se ljudje pričeli zavedati, da tako pač ne bo šlo v nedogled. Na vsakem koraku vidimo premike v smeri črtanja fosilnih goriv, prehoda na električno energijo, vse pogosteje pa se zatekamo tudi k ekološki gradnji.

Masivne lesene hiše so vsekakor nekaj, kar korenito pripomore k ohranjanju našega življenjskega prostora, hkrati pa so nadvse prijazne in zdrave tudi do nas. Ekološka gradnja je danes v velikem porastu, k čemur pripomore vse boljša ozaveščenost ljudi, pa tudi posluh odločevalcev, ki so v ta namen ponudili različne Eko kredite.

3. Lesena hiša je varna

Marsikdo se ob omembi lesenih hiš vpraša, ali so dovolj varne. Dejstvo pa je, da so izredno varne. Lesena hiša diha in ima precej visoko toleranco do različnih sprememb, ki neizogibno vplivajo na nepremičnino. Tako so vsekakor zelo varne, ko govorimo o potresni varnosti.

Tipska masivna lesena hiša Kombinat 93 (Lesoteka hiše)

Tipska masivna lesena hiša Kombinat 93 (Lesoteka hiše)

Prav tako pa se odlično spopadajo z različnimi spremembami temperatur in drugimi zunanjimi vplivi. Pa brez strahu zaradi povezave ognja in lesa. Lesene hiše so tudi požarno zelo varne, za kar poskrbijo še same naravne lastnosti masivnega lesa.

4. Dolga življenjska doba

Bodite brez strahu, da bi vam črvički poglodali leseno hišo v nekaj letih. Kvalitetne lesene hiše iz masivnega lesa so zelo dobro zaščitene pred propadanjem. Se sprašujete, kakšna je življenjska doba lesene hiše?

Lahko rečemo, da zelo zelo dolga. Tudi za več generacij, ki bodo še kako hvaležne svojim prednikom, da so bili tako smeli in se lotili gradnje doma iz lesa, ki je človeku naravno dan in odličen zaveznik v različnih pogojih.

O nas

Modra Hiška