Vse za dom

Dovod svežega zraka s prezračevalnim sistemom

Prezračevalni sistem
Avtor: Modra Hiška

Prezračevalni sistemi so ključnega pomena za zdravo bivalno okolje. Brez prezračevanja se v stanovanju hitro pojavi zdravju škodljiva plesen, ki pa škoduje tudi našemu žepu. Odprava plesni ni vedno najbolj enostavna, hkrati pa plesen seveda ni edini razlog za ureditev kakovostnega prezračevanja.

Nenehno kroženje zraka je izredno pomembno tudi za kakovost zraka, ki ga dihamo, in bogatost le-tega s kisikom. Osnovno prezračevanje se izvaja z odpiranjem oken in ustvarjanjem prepiha, ki pa znova precej »pogubno« vpliva na našo denarnico, saj se na ta način povečajo stroški ogrevanja.

S prezračevalnim sistemom proti plesni

Nabiranje in zadrževanje vlage v stanovanju vedno vodi v nastanek plesni. Zidna plesen je ena najnevarnejših za človekovo zdravje in si je v stanovanju zagotovo ne želite. Z vgradnjo učinkovitega prezračevalnega sistema boste lahko glede tega popolnoma brez skrbi.

Centralni prezračevalni sistem Orca Maxi

Centralni prezračevalni sistem Orca Maxi čisti zrak ter preprečuje vlago in nastanek plesni.

Do neke mere pomaga tudi redno prezračevanje z odpiranjem oken, kar pa je še posebej pozimi precej neprijetno. Prezračevalni sistem bo poskrbel za konstanten dotok svežega zraka in njegovo kroženje, to pa bo imelo za posledico bolj suhe stene. Prav te so ključnega pomena v boju zoper zidno plesen.

Prezračevalni sistemi za večji prihranek

Ker vam ob prezračevalnih sistemih ne bo treba sredi zime na stežaj odpirati oken in nato vložiti še več energije v ogrevanje stanovanja, boste pri tem precej prihranili. Prihranili pa boste tudi zato, ker vam ne bo potrebno zapravljati denarja za različne izdelke proti plesni ali pa morda celo nameniti večje vsote za obnovo stanovanja. Ni odveč dodati, da so prezračevalni sistemi Orca izjemno varčni in porabijo zanemarljivo malo električne energije.

V podjetju Orca Energija d.o.o. vam bodo z veseljem pomagali s svojimi strokovnimi nasveti glede rešitev pri prezračevanju vašega doma. Podjetje lahko obiščete na Vodovodni 30c v Mariboru, lahko pa jih pokličete tudi preko telefona, in sicer na številko 02 320 71 80.

O nas

Modra Hiška