strani

Računalništvo za otroke

scratch1Računalništvo je reševanje problemov. Računalništvo je lahko za otroka izziv ustvarjanja in učenja. In prav gotovo je računalništvo precej več kot brskanje po spletu, igranje računalniških iger in pisanje ali risanj z različnimi programi.

V celoletnem programa računalništva za otroke ponujamo učenje programiranja za otroke z zato posebej namenjenim programom Scratch. Delo s tem programom omogoča zelo enostavno ustvarjanje preprostih programov, kjer otroci takoj vidijo učinek. Učenje omogoča predvsem učenje računalniškega razmišljanja.

V dejavnost bomo vključevali tudi učenje računalništva brez računalnika. Preko zanimivih iger bodo otroci spoznali nekaj osnovnih značilnosti delovanja računalnika: dvojiški zapis, kodiranje slik, prenos podatkov,…

Vodi

Danilo Kozoderc, dipl. inž. elektrotehnike ter prof. sociologije in filozofije in Polona Čuk Kozoderc prof. matematike in računalništva

Kje in kdaj

V Osnovni šoli Fram v torek 15.15 do 16.00

Cena

Cena na izvedeno srečanje 6 EUR na udeleženca. Za drugega udeleženca iz družine ali za drugo dejavnost v Modri hiški za istega udeleženca je cena 4 EUR na izvedeno srečanje.

Informacije in prijava

scratch-01

 

, , ,

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes